La Universitat de València presenta el Premi RAGALO a l’impuls de l’Aprenentatge Servei a la universitat

270 La Universitat de València ha convocat el Premi RAGALO, amb el qual aquesta institució premiarà projectes que hagen emprat amb èxit la metodologia Aprenentatge Servei (ApS) en organitzacions sense ànim de lucre durant l’últim curs acadèmic 2015-2016 i el primer semestre del curs 2016-2017.

Les sol·licituds es podran presentar de l’1 al 15 de desembre de 2016 via ENTREU (http://entreu.uv.es).

El premi rep aquest nom en reconeixement a la professora de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació Rafaela García López, fèrria i contagiosa defensora de metodologies actives, participatives, cooperatives i radicalment solidàries com l’ApS.

Amb aquest premi es desitja donar un impuls a aquesta metodologia d’aprenentatge que conjumina el compromís amb la justícia social, la cultura de pau i convivència i l’educació transformadora amb la formació acadèmica.

El premi, que es lliurarà al març de 2017, compta amb cinc categories:

1. Arts i Humanitats.

2. Ciències de la Salut.

3. Ciències Socials i Jurídiques.

4. Ciències Bàsiques, Experimentals i Enginyeries.

5. Una altra categoria transversal que atendrà als projectes de Ciutadania Crítica Global, a la que s’ha denominat “Educacción”).

La convocatòria està oberta a estudiants o grups d’estudiants de Grau, Postgrau o Màster de la Universitat de València. El premi, de 300 euros, revertirà en la institució sense ànim de lucre que el/la guanyador/a  o guanyadors/as designen.

La convocatòria del premi va ser publicada en el DOGV del passat 7 d’octubre (http://www.dogv.gva.es/datos/2016/10/07/pdf/2016_7739.pdf).

El premi RAGALO va ser presentat dins de les Jornades sobre l’ApS que es van celebrar amb èxit els dies 22 i 23 de setembre en el Jardí Botànic de la Universitat de València. En aquestes Jornades, el Vicerector de Polítiques de Formació i Qualitat Educativa, Ramón López Martín, i la Vicerectora d’Estudis de Grau i Política Lingüística, Isabel Vázquez Navarro, que han impulsat el premi, van presentar el projecte d’institucionalització de l’ApS en la Universitat de València que comença aquest curs acadèmic 2016-2017 i, pel qual, els estudiants podran obtenir 3 crèdits de participació a través de la seua intervenció en projectes d’Aprenentatge Servei.

Més informació (incloent apartats que l’alumnat haurà d’emplenar en ENTREU una vegada s’obriga la convocatòria al desembre): http://www.uv.es/sfpie/formacio/capsa/folleto-RAGALO.pdf

Comments are closed.